Aalborg først med certificeret Sangglad daginstitution

Pressemeddelelse

Den Musikalske Børnehave kan og vil noget særligt med sang, og nu kan de bogstaveligt talt skilte med det. Som en ud af seks daginstitutioner modtager de fredag den 9. juni deres certificering som Sangglad daginstitution.

Forud for certificeringen har personalet i Den Musikalske Børnehave gennem næsten et år fulgt et intensivt forløb med vægt på sangglæde, kreativitet og musikalske kompetencer, tilrettelagt af Sangens Hus’ projekt Sangglad og sangkraftcentret Sangens Hus i Herning.

Den Musikalske Børnehave er pionér

Projektet, som er støttet af Nordea-fonden med 16,1 million kroner, vil frem til år 2020 etablere i alt 100 Sangglade daginstitutioner landet over. Her får hele personalegruppen højt kvalificeret sparring om sang og musik og bliver fulgt tæt af musikuddannede sangkonsulenter, som videregiver deres specialviden om sang med børn. Den Musikalske Børnehave har spillet en særlig rolle i projektet, idet den som en af de første deltagende daginstitutioner har ageret pionér, og dermed været med til at teste og forme det forløb, som de kommende institutioner i projekt Sangglad kan se frem til at deltage i.

Den Musikalske Børnehave deltager i projekt Sangglad i endnu to år, hvor personalegruppen stadig modtager sangfaglig sparring, og derudover selv vil stå for sang-initiativerne i institutionen. Efter tre år i projektet er en Sangglad daginstitution klædt på til selv at videreføre deres egen sangkultur, så børnene også efter projektperioden får en dagligdag hvor sang og sangglæde er et centralt element.

Certificeringen fejres fredag den 9. juni med en sangfest i børnehaven kl. 8.30.

Læs mere på www.sangglad.dk